top of page

Vakter, sikkerhet og lisens

Landeveiskaruseller

Klubben har gått godkjent løyper til landeveiskaruseller. I samarbeid med øvrige sykkelklubber i Alta er det satt opp landeveiskaruseller annenhver uke gjennom sommeren. Karusellene publiseres på Facebook. Det er nødvendig med lisens for å sykle, det kan løses inn treningslisens for karusellen.

Terrengkaruseller

Terrengkarusellene berøres ikke av veidirektoratets krav til styring av trafikk, med mindre karuselløypa krysser eller går på vei. Man må likevel ha en plan og tiltak for å hindre at publikum/turgåere/deltakere skal bli utsatt for unødvendig risiko. 

 

Lisens under trening, ritt og konkurranser

Man må derimot ha personlig lisens eller engangs treningslisens for å kunne delta i organisert trening, karusell eller ritt. Til felles med annen idrett må medlemmer som er aktive, ha forsikring for å delta i klubbaktivitet. I sykkelidretten løses det ut personlig ved hjelp av engangslisens for ritt, engangslisens for trening eller helårslisens som dekker alt. Andre idretter kan ha dette organisert det annerledes og forsikring kan være ordnet gjennom registrering av medlemskap. 5 GRUNNER TIL Å KJØPE HELÅRSLISENS

bottom of page